26 October 2014

Ramlee Halal Mart,Presint Diplomatik,Putrajaya.

Cerita malam tadi,berpusing-pusing cari tempat dinner teman Mr D nak dinner sebelum balik umah mak,Putrajaya ni mamak je yang monopoli,segenap sudut ada mamak,huhuu...pusing-pusing presint diplomatik tu teringat nak try Burger Ramlee kat Ramlee Halal Mart di barisan Tom Yam Kung kat sini,nasib baik buka lagi.Kedainya korang cari je Tom Yam Kung dekat corner lot belah-belah blok belakang dekat imigresen tu,satu barisan je.


boleh makan kat situ dan bungkus bawa balik

Masuk-masuk orang tak ramai,staf pun mesra alam,mudah,banyak jugak frozen food yang belum di masak ada di jual secara borong dan runcit,siap dengan harga ahli lagi,oh ya kalau nak jadi ahli bawa salinan ic dan duit rm5 tu seumur hidup ,nanti dia bagi kad ahli dapat la harga murah lagi beli frozen food kat sini.Eh,tapi bukan jual frozen food je tau,macam-macam burger bleh beli bungkus atau makan kat situ,alaaaa macam mcd and kfc la jugak.

sos,mayo,dan perapan yang di jual,macam--macam ado.

macam-macam nugget,drimmet ayam,karipap frozen,daging burger,patty ayam dll terdapat
kat sini,mana yang meniaga burger tepi jalan pun boleh dapatkan bekalan kat sini.
tisu dan pembungkus pun ada

Ok,Jom tengok Cik Sue dan Mr D melantak apa hhhhahahahaa....


Mr D pilih set beef oblong siap dengan air dan fries

okeh fries dia sedap,ranggup.....

Ni Cik Sue punya,set Oblong Lamb eh lupa lak nak snap air
Kalau dalam set dapat softdrink tapi kami tak minum so tukar malt drink coklat dan capuccino,kena tambah rm20sen tu segelas,Tak tahu la saka dari mana datangnya Mr D pi order lagi burger ayam original biasa tuk dia,huh...ni la penghancur diet Cik Sue ni huuhuu...



Okeh,service not bad tapi lagi bagus kalau kedai ni dok barisan hadapan belah-belah mydin sana,ni tersorok tak ramai plak tahu,orang yang mencari je la jumpa pun.So berapa Cik Sue abis makan kat sini,tgk la sendiri resit kat bawah,not bad la,lagi murah dari tempat lain,dan semestinya halal.Ermmm dekat je pun ngan rumah,ada sokmo singgah balik keje ni kang heheheh.....




baru perasan tak de tax ye ermmm bagus2.hehehee

bisik-bisik:
semalam tak sempat nak buat kad,nanti nak buat la senang nak beli meatball
nak buat bbq ke senang,bleh beli borong n harga ahli.