21 April 2014

Resepi Roti Panggang Bercheese

Whattttttt? Makanan lagi Cik Ngah oiii...hahahha...nasib lerrrr.

Kekonon ahad kan dok kat rumah,dah siap mengemas dan memdobi bagai,boleh la feeling-feeling masak makanan western sikit kat rumah sambil rehat-rehat ye dak? kononnya la...
Jadinya,eksited nak menerai resepi yang Yana Ujang share kat SINI 

Siap-siap mengemas terus ke dapur sediakan bahan-bahannya?
bahan-bahan

Bahan-bahannya:

-6 keping roti gardenia di buang kulit
-secawan susu fresh milk,Cik Ngah pakai susu Godday je..kotak biru
-3 biji telur
-2 batang sosej potong memanjang
-sayur campur
-cili merah hiris halus
-cheese (Cik Ngah pakai yang lebih topping pizza,mozarella tak silap)

Caranya:
-blend telur dengan susu,masukkan perasa garam sikit
-bentukkan roti dalam bekas pembakarnya macam mangkuk tu kan
-letak la sosej dan sayur campur dalam tu.
-tuangkan bancuhan susu dan telur tadi,then tabur cheese.
-pastu bakar dalam 20 minit dengan suhu 170 darjah celcius

Tapiiiiiii ,Cik Ngah semalam,tengah-tengah dok bakar tu kan,sib baik tergerak hati pi tengok oven,ehhhh sejukkk,ingat kan lupa petik suis,tapi petik pun tak nyala jugak..alahaiiiiii time ni la nak rosak,huwaaaaa sayangnya,dah la guna punya la cermat..hukkkk

Supaya tak membazir bahan terus amik pengukus dan kukus je la,so nak makan kena sejukkan dulu supaya tak lembik..kalau bakar tu mesti rangup je kan huuhuu...tapiiii rasa sedap jugakkkk ecehhh puji sendiri hehehe....

roti panggang bercheese tapi versi kukus heheheh

bisik-bisik:
huwaaaaa...time sengkek la suma nak rosak...sobs sobs,harap-harap boleh la di baiki oven ni...huuhuu