19 August 2014

Aidilfitri 2014 / 1435 Hijrah

Tak terlambat lagi rasanya Cik Ngah nak kongsi cerita raya 2014 sebagai kenangan hari tua kekdahnya heheheh...
Alhamdulillah balik sehari sebelum raya,jalan punya la clear,tak mengadap jem weiii tahun ni,memang heaven la bawa keta,tak terasa penat pun,santai betul.
Tapiiii elok-elok sampai rumah,sangat la kecewa bila ma kata air paip tak de,alahaiiii....masing-masing dah termenung tak tau nak masak apa berbuka,leceh nyaaaa nak masak bila air tak de kan.Dok pikir-pikir,last2 Cik Ngah bangun amik kunci keta,ajak si kecik eisya gi pasar ramadhan kat bandar.Berbukalah kami sekeluarga ngan makanan beli je senang cite.

berselfie ngan makcik dan anak buah

Di sebabkan malam raya tu pun tak de air lagi,so masak la simple-simple je,buat mee kari je la.Pagi raya tu sempat gi solat raya kat masjid,and berjalan raya rumah sedara-mara terdekat.

musim monopod kannnnn....up to date gituuuu hahahha...

bestfriend sebelah rumah,bapak sepupu ngan anak sepupu

my family
mana la kau tak bambam Cik Ngah oiiii....org pertama hulur mangkuk hahah...

dak eisya ngan kucing mak long ishhhh ishhhh

kemain posing

kena paksa,pandai lak dia heheheheh










Mee kari dan kuih muih tuk juadah raya pertama

Raya kedua tu tak ke mana,pagi2 ke kubur arwah atuk dan Cik Ngah lak sibuk membasuh kain baju dan pinggan mangkuk,punggah air dari tangki besar kat belakang rumah,nak patah pinggang oiiii....
Petang raya kedua tu mak cik dari Jerantut sampai,sememangnya Cik Ngah dah wasap sebelum balik kg lagi n janji nak buat bbq,dia plak prepare sate,meriah gak la malam tu,sib baik cukup,bila paksu sekeluarga datang,mak cik sekeluarga dari raub pun datang,meriah wooo malam tu,seronokkkk....puas hati dapat bagi diorang rasa air tangan Cik Ngah.Apa yang Cik Ngah sediakan? Lamb BBQ,coselaw,kentang putar (semua resepi sendiri n buat sendiri kat rumah tau),sate mak cik buat,nasi impit dan kuah kacang kakak buat.

sate yang dah di perap

cucuk sate ramai2 seronok pulak 

tambahan sosej takut tak cukup

Lamb resepi Cik Ngah

Tok Ngah tengah siapkan kuah kacang

kentang lenyek hehhehe...comel plak


kuah kentang putar aka lenyek heheheh
coselaw

adik tengah hidupkan api nak bbq

tukang bakar sate import khas dari sumbawang hehehehe....

Alhamdulillah raya yang meriah ,walau sederhana sahaja,tapiiiiiiiii sakit pinggang angkut airrrrr sampai hari Cik Ngah balik kl,air tetap tak de,huuuhuuuuu sabor je laaaa....
dan Alhamdulillah balik kl pun tak jem,clear je jalan,bestnya kalau tiap-tiap tahun gini,heaven woooo....

Bisik-bisik:
Mr D awal-awal dah warning kalau kawin tak mo redah jem balik Pahang,raya je Selangor dulu,huuhuu....
Arghhh dia tak nak drive ,Cik Ngah drive ar sendiri hehehehe....