cosmoderm

cosmoderm

11 February 2016

Resepi Mee Goreng Kambing



Resepi mudah-mudah,selalu masak time balik kerja,nasib baik la en suami tak cerewet makan,tolak batu kayu je hahahhhaa...dan bestnya dua-dua memang suka kambing,senang nak masak,dua-dua boleh habiskan.untungkan? heeee...Jom tengok resepi mudah dari Cik Sue jom...

Bahan :
200 gm -daging kambing (ni cik sue beli yg slice kat frozen je)
              potong kecik-kecik atau ikut suka korang la.
1 paket -mee kuning
3 biji -bawang merah-tumbuk
3 ulas bawang putih -tumbuk
1 inci hali-tumbuk
cili api ikut suka-ketuk je
3 sudu kicap manis
3 sudu kicap masin
sayur ikut suka nak buh apa (apa yang ada dlm peti ais je kalau cik sue hahahha)
garam/gula

Cara :
-Gorengkan daging kambing dulu hingga garing,toskan.
-tumis bahan tumbuk sampai naik bau,masukkan kicap,masukkan air sikit kalau nak buat mee basah.
-masukkan cili api dan sayur.biar layu sikit masukkan kambing yang di goreng tadi.
-Masukkan mee kuning dan gaulkan sebati,masukkan perasa.
-Siappppp...

Mudahkan? simple je,cepat di makan time kelaparan balik kerja.Cik Sue tak rajin juga ke dapur kalau hari kerja tapi bila dah jemu makan kat kedai,apa yang ada belasah je la,kekadang nasi ngan telur ngan kicap pun jadi.Korang pulak?