27 April 2016

Jubah Lelaki Ipman untuk Raya 2016

Puasa dah nak dekat,raya pun dah tak lama.Mesti ramai yang nak buat persiapan awalkan,pastu boleh tumpu puasa dan ibadat lain lak.Macam Cik Sue la kalau masuk bulan puasa memang tak la dah nak cari baju raya kecuali betul-betul larat la.Letih oiii shopping bulan puasa,tak sanggup mak.

Ha tuk abang-abang hensem tu meh Cik Sue perkenalkan Jubah Ipman,design terbaru tuk tahun 2016 ni.Keluaran Rizq Design yang di miliki oleh pelakon Fazreeb Rafi.Beliau dah lama keluarkan jubah dah hampir 3 tahun pun,jadi ini adalah design terkini dari beliau.


Kelainan Jubah Ipman kali ini menampilkan ciri seolah-olah baju kungfu Cina dan ramai yang mengatakan tidak mencerminkan lelaki muslim,pendapat Cik Sue Islam kan universal,Chinese pun ada Islam kan? Asalkan pakaiannya menutup aurat selesa dan bersih untuk solat apa salahnya kan?.



Jubah ini dari material softconnton,bila pakai cantik je kainnya,lembut dan tak panas,design pun memang selesa bukan jenis fit.Masa tengok contoh jubah ni ada gak rakan perempuan try,yes selesa dan ok je tuk perempuan pun,Cik Sue boleh katakan jubah ni unisex leaki perempuan pun boleh pakai tau.Kekemasan jahitan dan keselesaan memang di titik beratkan,kalau ibu-ibu menyusu pun sesuai pakai,ada zip kat bahagian dada.dan potongan ke bawah lebar tak mengikut bentuk badan.




Oh ya,diorang ada buat open day ,jadi kalau nak dapatkan jubah ni bolehlah serbu ke sana ye,bukan jubah ni je ada,ada macam-macam lagi design yang lain,kurta pun ada.


Open Day Riz Q Design

Tarikh: 30 April & 1 Mei 2016

Masa: 10 pagi – 8 malam
Lokasi: Alam Avenue 2, Seksyen 16 Shah Alam


Ni antara design-design yang ada,yang lain korang kena pergi sana la eh:






Amacam? smartkan? Kalau nak jadi agen ke,dropship ke pun boleh,korang kontek je RIZQ DESIGN.
Harga pun berbaloi antara RM109 hingga RM229 sesuai dengan kualiti.Jangan lepaskan peluang ye.Kalau jadi agen kadar keuntungan pun dari 20% hingga 50% lumayankan? Agen boleh mula membuat PRE-ORDER bermula 30 April 2016 dan stok dijangka tiba pada 1 Jun 2016.

Sempena Aidilfitri 2016 ni juga mereka akan berkolaborasi dengan Hafidz Roshdi (Pelakon) untuk koleksi terbaru mereka.





Untuk maklumat lanjut boleh rujuk sini ye :

Info :

Facebook :
https://www.facebook.com/jubahlelakirizq

Instagram :
https://www.instagram.com/jubahlelakimoden


Jom-jom cari baju raya awal-awal.