COSMO

20 February 2012

Nasi Ayam Koboi,Port Dickson

Salam hari Isnin semua....Bismillahhirrahmanirrahimmmmm...mulakan harimu dengan semangat berkobar-kobar untuk bekerja ye,senyum dan tenangkan hati,fokus ok fokussss (Jalil Hamid punya quote dalam Filem Mahmud Baginda...haaaahaaa....) yo lah Cik Ngah oiiii...fokus la sangat,padahal dah lemau semacam ni...heee...jangan ikutkan sangat,kuatkan semangat la sikit...aduyaiiiii...
Ok lah,entry JJCM lagi,mampus la korang muak tengok blog Cik Ngah ni...tak habis-habis ngan makan,agak-agak lepas ni tukar nama blog jadi blog Puteri Hijau Si Fiona Gemuk....heeeee...
Ada aku kisah?...wahhhhh gituuu...heeeee....i dont care,nak tunjuk gak kat korang...tak kira,tak kira....baca tau....heeeee.....



Alkisahnya,singgah sini masa cuti Maulud Nabi ari tu,lepas habis family day office kat The Regency,lepas check out je,pusing-pusing sebab kelaparan,dari jauh dah nampak asap kepul-kepul,Cik Ngah ngan Mr D apa lagi,harus la terjah kan,betul-betul depan simpang Hotel Marina Port Dickson tu,time tu memang ramai orang,bau ayam panggangnya betul-betul menusuk ke jantung....heeeee....


masuk-masuk je kedainya semua ala-ala koboi,siap ada kepala lembu la,pistol koboi la,topi dan macam-macam lagi la aksesori berkaitan koboi....ayamnya di bakar kat area depan kedai,tu yang asap berkepul-kepul ke angkasa tu....

kedainya sempoi je...macam warung-warung biasa je...



satu hidangan RM5,tapi boleh jugak order sekor ayam.dalam RM9 rasanya,and kalau
makan ramai-ramai,boleh order air satu jag....


Cik Ngah and Mr D order ayam sebelah,nasi 3 pinggan 
(sebab nasinya secoet je..)


ayamnya memang sedap,di panggang dan masak sempurna
sosnya pun memang sedap,siap kitaorang mintak tambah lagi...heeee


kedainya tak banyak dinding,open air gitu,
so kalau berangin memang syokkkk ar...

bisik-bisik:
Ayam yang sedap + sos yang lazat
rasa nak datang lagi
ternampak kawan sekolah 
cam muka tak ingat nama
malu nak tegur,sebab dia dah pandang Cik Ngah
tapi buat tak tau je,mesti dia tak cam...huuuu....
oh ya!...untuk hidup yang lebih sihat dan bersih jom ke SINI

1 comment:

Muhamad Azam said...

jejak dan follow sini :D