16 February 2012

Bbq Land and Steamboat Buffet @ Kuang,Sungai Buloh

Assalamualaikum semua
Lama lak rasa blog ni tak berupdate dengan cite dari Cik Ngah kan? ada update pun luahan dari hati sanubari kalbu  sahaja..heee...biasa la,kat mana lagi la Cik Ngah nak ngadu kalau bukan ngan korang semua kan...heeee...sini lah tempat bermanja..ahakss....
ok lah,walaupun dah hampir 2 minggu berlalu,nak jugak kongsi cerita ni ngan korang semua,aktiviti Cik Ngah masa cuti hari wilayah hari tu,walaupun penat drive dari kampung,sampai je Putrajaya,sempat lagi beraktiviti dengan BFFSA Cik Ngah,sebabnya dah lama rancang,kali ni je kesempatan yang ada.Restoran ni letaknya jauh sikit masuk ke dalam la,kat area kampung,dekat pulak ngan umah Mr D,heee....dahhhh...merepek meraban apa la Cik Ngah ni,jom layan...

haaaa...ni la dia tempatnya....
biasanya kita orang makan steamboat je,tapi kat sini siap boleh 
buat BBQ lagi,semua buat sendiri ye,bakar sendiri,masak sendiri.
maklumat lanjut bolehlah ke BLOG restoran ni ye....

tu dia...dah start memasak,memang berbaloi bagi yang suka
seafood,siap di sediakan mee,sayuran and cam biasa la kan bahan2 steamboat
untuk BBQ pulak ada daging dan ayam yang dah di perap,



Memang puas la makan bbq daging...
tambahan lak Cik Ngah memang pantang dengan daging ni,
pantang nampak,makan tak hinggat dunia la jawabnya
heeeeee....berlumba dengan Abang Nasrul tu...
Dagingnya memang lembut,mulanya cuak jugak takut liat,
alih-alih memang nice la,sos nya pun memang kena la ngan tekak Cik Ngah ni
siap di beri marjerin tuk buat BBQ lagi


sibuk menjamu selera,tak pandang kiri kanan dah...heeee


hati manyak riang wooo...
perut manyak kenyang...


Brader Nasrul manyak senyum sebab puas hati makan 
manyak banyak itu daging maaa...heee...


Muka riang sebab kawan-kawan puas hati makan kat tempat 
yang kami bawa...
tolong abaikan pipiku yang macam apam tembam gebu itu...


finishhhhh!!!


Dak Kechik teringin nak main tapi malu...haaahaahaa....

Oh ya! Restoran ni dah masuk jalan-jalan cari makan
yang suggestkan pun kawan sekolah Mr D gak Si Amir tu
(tu la sebab Cik Ngah nak try sangat..heeeee)
bolehlah layan video ni ye...

Kawasan kedainya boleh tahan la luas
sesuai gak kalau nak buat reunion atau 
majlis harijadi ke....

bisik-bisik:
di sebabkan kami pergi hari kerja 
so tak ramai orang,akalu hari minggu better buat reservation la
macam nak pergi lagi je,suka ngan daging BBQ nya...
perapan dan sosnya Cik Ngah suka....

p/s : suka tak shopping online?
try klik kedai fesyen ni cantik2 tau
ZALORA MALAYSIA

1 comment:

QA's ~ mamapapa said...

sngat menarik...bolehla plan pg berbuka kt sna kn?jmput follow kmbali :))